Συντονιστής Έργου

 

 

Turkiye Cumhuriyeti Gazi Universitesi Teknoloji Fakultesi

Πανεπιστήμιο Γκάζι, Τμήμα Τεχνολογίας, Δημοκρατία της Τουρκίας

Η Σχολή ιδρύθηκε το 2009. Περιλαμβάνει εννέα τμήματα, τα οποία είναι Ξυλουργική Βιομηχανική Μηχανική, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγων -Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Βιομηχανίας, Ενέργειας Συστημάτων, Δομικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων Υλικών Μηχανικών, και Μηχανολογίας Αυτοκινήτου.

Ο Ατατούρκ, το 1923, γνωρίζοντας πως η νεαρή δημοκρατία που ιδρύθηκε χρειαζόταν  τη δυναμική της νεολαίας, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση. Επιφανείς αρχιτέκτονες της εποχής, κλήθηκαν να εκπονήσουν σχέδια για τη δημιουργία ενός σχολείου κατάρτισης για τους εκπαιδευτικούς.

Το νικητήριο σχέδιο του αρχιτέκτονα Kemalettin, ο οποίος ήταν ένας από τους ηγέτες της σύγχρονης τουρκικής αρχιτεκτονικής, υλοποιήθηκε σύντομα και μετατράπηκε σε λαμπερό κτήριο στο κέντρο της Άγκυρας, όπου  το «Παιδαγωγικό  Ινστιτούτο Εκπαίδευσης για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», ήταν ένα από τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα της νεαρής τοτε Τούρκικης  Δημοκρατίας που ιδρύθηκε το 1926. Το ινστιτούτο, το 1926  μετονομάστηκε σε «Παιδαγωγική Ακαδημία και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» και «Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Γκάζι» το 1976.

Η ίδρυση της Τεχνικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Άγκυρας για αγόρια και  κορίτσια το 1935, το Κολλέγιο Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών τη Άγκυρας το 1955, και το  Κρατικό Κολλέγιο Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων της Άγκυρας το 1966, διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του ινστιτούτου.

Λόγω της συμβολής του ινστιτούτου στην εκπαίδευση και η ανάδειξη του σε ένα από τα κορυφαία κέντρα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Γκάζι αναδιαρθρώθηκε σε Πανεπιστήμιο Γκάζι και ανέλαβε ηγετικό ρόλο στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Τουρκίας.

Το πανεπιστήμιο, που ξεκίνησε με 9 σχολές, 12 ακαδημίες και 4 ιδρύματα το 1982 κατέληξε σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα εκπαίδευσης της χώρας με 20 σχολές, 1 ωδείο, 5 ακαδημία, 11 επαγγελματικά κολέγια, 45 ερευνητικά κέντρα και 7 ινστιτούτα.

Με βάση την σύγχρονη επιστήμη της κατανόησης και τις βασικές αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας από ιδρύσεως της, το Πανεπιστήμιο Γκάζι έχει γίνει θεσμός, όπου η εμπειρία συνδιάζεται με το δυναμισμό σε πολιτιστικό και πνευματικό επίπεδο.

Με το εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό το οποίο αποτελείται από περίπου 4.000 καθηγητές, αναπληρωτές καθηγητές, επίκουρους καθηγητές, λέκτορες, βοηθούς ερευνητές, εκπαιδευτές και εμπειρογνώμονες, το Πανεπιστήμιο έχει φτάσει το παγκόσμιο μέσο όρο του αριθμού μελών ΔΕΠ ανά φοιτητή. Το Πανεπιστήμιο Γκάζι έχει φέρει εις πέρας πολλά  έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από διάφορες πηγές, όπως η ΕΕ, (TUBITAK τουρκικό Ίδρυμα για την Επιστήμη), γραφείο Κρατικού Σχεδιασμού, κ.λπ.

Το Πανεπιστήμιο έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύει τα αποτελέσματα των έργων σε εθνικές και διεθνείς δραστηριότητες. Μελέτες που δείχνουν τα αποτελέσματα των έργων θα παρουσιαστούν σε σχετικά συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια, παρέχοντας έτσι περαιτέρω διάχυση της γνώσης σε διαφορετικές ομάδες-στόχους σε διάφορετικά πλαίσια.

Το Πανεπιστήμιο Γκάζι είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Τουρκίας με πάνω από 86.000 φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων 60.000 προπτυχιακών και 14.000 μεταπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν σήμερα σε 171 ακαδημαϊκά τμήματα. Επιπλέον, περισσότεροι από 1000 αλλοδαποί φοιτητές από διάφορες χώρες σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο.

Web site: www.tf.gazi.edu.tr

 

 

 

Εταίρος του έργου

 

Electronic Compass

Η Electronic Compass είναι μια εταιρεία που παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες και ΙΤ υπηρεσίες με έδρα την Ελλάδα. Η εταιρεία εστιάζει στη συνεχή εκπαίδευση των ενήλικων και αποστολή της είναι να μοιραστεί την πρόοδο στον τομέα της Εκπαίδευσης με πολλαπλούς τρόπους. Το υφιστάμενο δίκτυο της εταιρείας περιλαμβάνει ιδρύματα, οργανισμούς και επαγγελματίες στο τομέα του ICT, της εκπαίδευσης και των κοινωνικών επιστημών. Η Electronic Compass  διαχειρίζεται και οργανώνει τοπικά πιλοτικές δοκιμές με στοχευμένες ομάδες τελικών χρηστών.

Εκτός από αυτούς τους τομείς, η εταιρεία προσφέρει ένα ευρος υπηρεσιών, όπως οι διαδραστικές ιστοσελίδες και οι ιστοσελίδες προσβάσιμες από άτομα με αναπηρία, η δημιουργία ιστοσελίδων, ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, γραφικά (φυλλάδια, λογότυπα και εικόνες), παραγωγή βίντεο, 3D, διαδικτυακό μάρκετινγκ και μαθήματα εξ αποστάσεως (e-learning).

Επιπλέον, η επιχείρηση δραστηριοποιείται σε μαθήματα στον τομέα των κοινωνικών επιστημών είτε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμάς είτε μέσω φυσικής παρουσίας. Ο κοινωνικός επιστήμονας (και συνιδρυτής) της επιχείρησης έχει πολλά χρόνια εμπειρίας σε θέματα ηλικιωμένων καθως και στην έρευνα για νέες τεχνολογίες υποστηρικτικές για τις μειονεκτούσες και περιθωριοποιημένες ομάδες.

Web site: e-compass.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Address: Anaxagora 3 Argiroupoli, 16451 Athens, Greece

 

 

 

Εταίρος του έργου

BERLINK

Η BERLINK είναι μια γερμανική οργάνωση με εμπειρία ενοποιημένης οργάνωσης εξειδικευμένων επαγγελματιών, εκπαιδευτικών και απόκτησης εμπειρίας μέσω πρακτικής άσκησης στο Βερολίνο. Ο στόχος της εταιρείας ταιριάζει με τους γενικούς στόχους που θέτει το πρόγραμμα Erasmus Plus: βελτίωση της ελκυστικότητας, τη βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Η BERLINK έχει στην πραγματικότητα μια ισχυρή συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο τοπικών επιχειρήσεων, και συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα της ΕΕ, οι οποίες συλλέγουν καινοτόμες εμπειρίες και καλές πρακτικές για την ενεργό συμμετοχή των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ως εταίροι υποδοχής στα έργα κινητικότητας.

Επίσης, χάρη στο ισχυρό διεθνές δίκτυο συνεργατών που διαθέτει και στην εν εξελίξει διαδικασία της διακρατικής ανταλλαγής εμπειριών,η Berlink είναι σε θέση να παράσχει πρακτική άσκηση σε θέσεις εργασίας με μια σχετική επίδραση στη διαδικασία της μάθησης, εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους (εφαρμογή του συστήματος ECVET) και μια κοινή προσέγγιση για το σχεδιασμό και στη παροχή επιτυχούς κατάρτισης στην εργασία, προετοιμάζοντας την εμπειρία της εργασίας.

Η BERLINK δραστηριοποιείται στη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, της μεταφοράς και της εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών, προώθηση της χρήσης των ICT  στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Web site: www.berlink.eu

 

 

 

Εταίρος του έργου

 

INTERPROJECTS Ltd.Η INTERPROJECTS Ε.Π.Ε. είναι πάροχος κατάρτισης, με δραστηριότητες που απευθύνονται πλήρως προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ηλικιωμένους. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 και μέχρι αυτή τη στιγμή στις δραστηριότητες της επιχείρησης μας περιλαμβάνονται περισσότεροι από 8562 διαβητικοί, 10% εκ των οποίων είναι παιδιά, 2000  άτομα με ειδικές ανάγκες (συμπεριλαμβανομένων με ήπια αναπηρία) και 453 γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Όλοι έχουν λάβει οδηγίες πώς να χρησιμοποιήσουν τον βοηθητικό τους εξοπλισμό, τους έχουν δοθεί συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την υγεία και έχουν διδαχθεί για την  προφυλαξη απο τις ασθένειες τους

Η ομάδα της INTERPROJECTS έχει διαχειριστεί και συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή έργα στους τομείς των θεμάτων προσβασιμότητας, επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, την απασχόληση, την καθοδήγηση, e-παιχνίδια και τα δίκτυα εργοδοτών ατόμων με ειδικές ανάγκες, της εκπαίδευσης, και κυρίως της ανεργίας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ιδίως σε πτυχιακό και διευθυντικό επίπεδο, και όλα έδιναν έμφαση σε IT και σε διαδικτυακές πηγές, υλικά με βάση το χαρτί και τη γραφή Braille.

Η ομάδα συνεργάζεται τακτικά με τους συμβούλους σταδιοδρομίας, προκειμένου να τους υποστηρίξει σε δραστηριοτήτες που έχουν ως στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών  στα μειονεκτούντα άτομα, σύμφωνα με τα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ στον εν λόγω τομέα.

Web site: www.interprojects.bg

 

 

 

Εταίρος του έργου

 

SINDICAT TREBALLADORS ENSENYAMENT P.V. (STEPV)

Το συνδικάτο «SINDICAT TREBALLADORS ENSENYAMENT P.V.» (STEPV) ιδρύθηκε πριν από 35χρόνια. Είναι μια συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων στην εκπαίδευση. Σε εσωτερικό επίπεδο, το STEPV έχει διαμορφώσει τους τομείς που εργαζόμενοι σε διαφορετικούς τύπους εκπαιδευτικής παρέμβασης παρέχουν διάφορους τύπους επαγγελματικής κατάρτισης σε ομάδες ατόμων.

Οι τομείς αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

- Δημόσια Εκπαίδευση (επαγγελματικά ωδεία, σχολές καλών τεχνών, κλπ.)

- Ιδιωτική Εκπαίδευση,

- Άτομα στη Διοίκηση και στις συμπληρωματικών υπηρεσιών

- Πανεπιστήμιο.

Ολοκληρωμένες ομάδες μέσα σε άλλους σημαντικούς κλάδους, αλλά επίσης αποτελούν τμήματα του STEPV :

Άνεργοι: Όλα τα άτομα που έχουν πτυχίο πανεπιστημίου και θέλουν να αποτελούν μέρος των εκπαιδευτικών φορέων της Generalitat Valenciana συγκεντρώνονται εδώ, Όλα τα άτομα που απασχολούνται σήμερα και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για δουλειά ως καθηγητές ισπανικών σε άλλες χώρες και θα εργαστούν εκεί για 2 χρόνια συγκεντρώνονται εδώ, Γυναίκες και θέματα Ισότητας: Όλες αυτές οι δραστηριότητες και οι αναγκαίες ομάδες στήριξης για την αναγνώριση ορισμένων ομάδων που για κάποιους λόγους υφίστανται διακρίσεις ή κακοποίηση, στον στο χώρο της εργασίας συγκεντρώνονται εδώ, Υγεία: Όλες οι πληροφορίες, οι δραστηριότητες και η στήριξη για την προώθηση και την προάσπιση της υγείας και την πρόληψη των ασθενειών στο χώρο εργασίας συγκεντρώνονται εδώ.

Το συνδικάτο έχει ενσωματωθεί σήμερα στη μεγάλη Ένωση της πόλης της Βαλένθια  που είναι μια συνομοσπονδία που δημιουργήθηκε το 2002 από την συμβολή πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων με εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, της δημόσιας διοίκησης, της υγείας και της εργασίας. Τα τελευταία χρόνια, πολλά συνδικάτα έχουν ενσωματωθεί στο έργο που εκπροσωπούμε.

Σήμερα, η Ένωση της πόλης της Βαλένθια αποτελείται από 10 σωματεία με συνολικό αριθμό μελών περίπου 15.000. Αυτά είναι τα ακόλουθα:

 • Ένωση των Εργαζομένων της Εκπαίδευσης της πόλης της Βαλένθια (STEPV). Η Ένωση αποτελέι πλειοψηφία στον τομέα της μη πανεπιστημιακής δημόσιας εκπαίδευσης.
 • Ένωση Εργαζομένων κυβερνητικών και δημόσιων υπηρεσιών (ΕΤΜΕ)
 • Ένωση Υγείας
 • Ένωση Εργαζομένων στη Μεταλλουργία (ΕΕΜ)
 • Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Υπηρεσιών (STIC)
 • Σιδηροδρομική Ένωση της πόλης της Βαλένθια (SF-i)
 • Αυτόνομη Ομάδα αυτοαπασχολούμενων  της πόλης της Βαλένθια (CAT-PV)
 • Ένωση εργαζομένων για την ταξική ενότητα (TUC)
 • Ένωση ανακλητών δημοσίων υπαλλήλων της κυβέρνησης της πόλης της Βαλένθια (IGEVA).

Το STEPV έχει παρουσία τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, το οποίο έχει αντιπροσώπευση στο Γενικό Γραφείο Διαπραγμάτευσης για την Παιδεία της πόλης της Βαλένθια.

Από την ίδρυσή του, το STEPV έχει διοργανώσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σημείωσαν αύξηση σε ποσότητα και ποιότητα σε βάθος χρόνου.

Η Ένωση της πόλης της Βαλένθια διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην εκπαίδευση. Το STEPV έχει οργανώσει από το 1998 το σχεδιασμό της κατάρτισης που απευθύνεται σε εργαζόμενους οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι από κυβερνητικούς φορείς .

Ένα ποιοτικό άλμα στο σχεδιασμό και τη διαχείριση της κατάρτισης από την Ένωση της πόλης της Βαλένθια παρήγαγε το 2004, ημερομηνία κατά την οποία η Εμπορική Σχολή Εκπαίδευσης Melchor Botella (ESFMB) δημιουργείται, υπεύθυνη για τη διαχείριση των αναγκών κατάρτισης των εργαζομένων που ανήκουν στους τομείς που η Ένωση της πόλης της Βαλένθια έχει υλοποίησει.

Το ESFMB είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έτσι ώστε να διασφαλίζει ότι οι δραστηριότητες κατάρτισης είναι δωρεάν όποτε είναι δυνατόν και όταν δεν είναι εφικτο, η τιμή να είναι η ελάχιστη δυνατή τιμή που αρμόζει για φοιτητές. Το σχολείο είναι υπεύθυνο για τις δραστηριότητες κατάρτισης που έχουν την υψηλότερη ποιότητα, που συνδέονται με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των δεξιοτήτων των εργαζομένων , και να έχουν τη μέγιστη δυνατή διοικητική αναγνώριση.

Το ESFMB σήμερα έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τους ακόλουθους φορείς:

 • Πανεπιστήμιο της Βαλένθια
 • Πανεπιστήμιο Jaume I του Castellon
 • Σχολή νοσοκόμων στη Βαλένθια
 • Ένωση γεωργών και κτηνοτρόφων στην κοινότητα της Βαλένθια
 • Σχολή Ναυτικής Ασφάλειας των Καναρίων
 • Infomatic
 • Συλλογική LAMBDA
 • Σεγκόβια ACSUD
 • FUNDAR: Ίδρυμα για την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό στη Βαλένθια
 • Εκδοτική Wolters Kluwer
 • Κολλέγιο Φλόριντα
 • Κέντρο Φιλοσοφίας για τα παιδιά της Βαλένθια

Επιπλέον, το ESFMB είναι εγκεκριμένο για δραστηριότητες κατάρτισης για τους ακόλουθους φορείς:

 • SERVEF: Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση στη πόλη της Βαλένθια
 • Eves: Σχολή Επιστημών Υγείας της πόλης της Βαλένθια
 • Ίδρυμα για την Κατασκευή
 • Υπουργείο Ανάπτυξης
 • Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Logistics (CAP)
 • IVASPE:  Ινστιτούτο Δημόσιας ασφάλειας και έκτακτης ανάγκης της πόλης της Βαλένθια
 • INVASAT:  Ινστιτούτο Ασφάλειας της πόλης της Βαλένθια
 • SEMICYUC Ισπανικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και Στεφανιαίων Μονάδων
 • Τριμερές Ίδρυμα
 • Υπουργείο Εσωτερικών

Web site: http://stepv.intersindical.org

 

 

 

Εταίρος του έργου

 

Ankara Ticaret Odasi


Ιδρύθηκε το Μάιο του 1923, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Άγκυρας (ACC), είναι ένα μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό, αυτοχρηματοδοτούμενο ιδιωτικό ίδρυμα Επιμελητηρίου στην Τουρκία με εγγεγραμμένα περισσότερα από 100.000 μέλη. Υπάρχουν 61 τομεακές επιτροπές με βασικό στόχο την αύξηση του επιπέδου της εμπορικής ζωής των μελών υποστηρίζοντάς τους σε κάθε πτυχή της επιχειρηματικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της υγείας, της ασφάλισης, συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η συνδρομή και τα τέλη πιστοποίησης είναι οι κύριες πηγές εσόδων του ιδρύματος. Το ACC είναι μέλος της Τουρκικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Χρησιμοποιεί όλους τους κανόνες ICC στις καθημερινές πρακτικές και έλαβε πιστοποιητικό ISO 9000.

Το ACC διοργανώνει πάνελ, σεμινάρια και συμπόσια λίγες φορές κάθε μήνα και έτσι παρέχει μια πλατφόρμα για να συζητήσουν τι είναι στην ημερήσια διάταξη της Τουρκίας, αλλά και πασκοσμίως με λεπτομέρεια.

Με διάφορες εκστρατείες που διοργανώνονται, για λογαριασμό της καλής διαβίωσης των πολιτών και τα οφέλη που απολαμβάνουν, το ACC κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί από το Οργανισμό Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων (IPRA). Το ACC είναι οργανωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να σχεδιάζει το μέλλον και να παρέχει τεχνική υποστήριξη στα μέλη του με σκοπό να ενισχύσει την εμπορική ανταγωνιστικότητά τους και να συμβάλει στην ευημερία της πόλης.

Το ACC, έχει ως πρωταρχική αποστολή να αυξηθεί ο αριθμός των ιδιωτικών εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη και προσπαθεί να καταστήσει τις ήδη υπάρχουσες περισσότερο ανταγωνιστικές, ώστε να ανταγωνιστεί επαρκώς στην παγκόσμια αγορά και ως εκ τούτου να αυξήσουν έμμεσα τον πλούτο της περιοχής.

Τα κύρια καθήκοντα είναι:

 • Προσήλωση στην παροχή υπηρεσιών στα μέλη των τοπικών ιδιωτικών εταιρειών,
 • Προστασία της επαγγελματικής δεοντολογίας και της αμοιβαίας αλληλεγγύης και η προσπάθεια ανάπτυξης με κατάλληλο τρόπο τα γενικά συμφέροντα του εμπορίου και της βιομηχανίας,
 • Έμφαση στην περιφερειακή συνεργασία σε τομείς προτεραιότητας,
 • Μεταφορά οικονομικών και εμπορικών δεδομένων για την κοινωνική μηχανική (συναίνεση στην κοινωνία),
 • Διεξαγωγή ερευνών και εξετάσεων για τις εμπορικές δραστηριότητες της περιοχής και η σύνταξη εκθέσεων, στατιστικών, κ.α.

Web site: www.atonet.org.tr

 

Το Έργο προσφέρει στις πολύ Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις:

 • Ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στον τομέα της διαχείρισης της οικογένειας και των επιχειρηματικών πρακτικών.

 • Ένα πρόγραμμα μαθημάτων συνοδευόμενο από εκπαιδευτικό υλικό, όπου ακολουθείται η μελέτη περίπτωσης, με το οποίο οι διάδοχοι (νέα γενιά) με απλά και σύντομα παραδείγματα θα κατανοήσουν τις έννοιες και τις επιχειρηματικές πρακτικές.

 • Μια Android εφαρμογή αυτό - αξιολόγησης συμβατή για κινητές συσκευές που βοηθά στην επιτυχημένη μεταβίβαση της επιχείρησης και στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

 • Τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής φάσης με τις 150 πολύ Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν αρχικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βουλγαρία, στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία και στη Τουρκία.