В резултат на големия интерес към обучителната програма, създадена в рамките на проект INTOGENERATION, българският партньор взе решение да издаде книжка-наръчник с най-полезните части от обучението. Примомняме, че в периода 01 Февруари – 30 Юни 2016г. в България се проведе пилотно обучение, предназначено за млади хора, на които им предстои да наследят фамилния бизнес и да се ангажират с управлението на семейното предприятие. Обратната връзка, предоставена от участниците, отличи модули  2: Цялостно управление и 3: Управление на прехода като най-полезни и интересни. Българският екип, работещ по проекта, взе предвид тяхното мнение и издаде наръчник с избрани моменти от двата модула. Информацията се фокусира върху ключовите етапи от управлението и важни аспекти при предаване на семейния бизнес от по-възрастното поколение към младите ръководители, които най-често са и новите собственици на бизнеса. Изданието е в лимитирано количество и може да се получи на хартия или под формата на електронна книга. Ако желаете да получите копие от „Основи на управлението“, моля свържете се с екипа на фирма ИНТЕРПРОДЖЕКТС на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Представител на фирмата ще се свърже с Вас, за да Ви информира за условията и реда за получаване на наръчника. 

Проектът предлага на управляващите или бъдещите мениджъри на микро предприятия следните възможности:

  • Информация за текущата ситуация в сферата на управлението на семейни фирми и бизнес практики на базата на проучване за идентифициране на потребностите.

  • Учебна програма и обучителни материали, създадени на принципа на „Случаи от практиката“ (case studies), където наследниците могат да се учат от готови примери, концепции и бизнес практики. 

  • Инструмент за самооценяване през мобилно Андроид приложение, което подпомага успешния бизнес трансфер между поколенията и обмен на добри практики между самите микро предприятия.  

  • Фаза на тестване, която ще включи 150 микро предприятия в България, Германия, Гърция, Испания и Турция.